Birds Nest - Reisverslag uit Peking, China van Fam Nauta - WaarBenJij.nu Birds Nest - Reisverslag uit Peking, China van Fam Nauta - WaarBenJij.nu

Birds Nest

Door: Auke

Blijf op de hoogte en volg Fam

27 Mei 2012 | China, Peking

Vandaag naar het Olympisch park, met de taxi want de (gratis) shuttle bus was vol. Wel zo makkelijk en snel, maar niet gratis.
Het eerste verbodsbordje dat we zagen bij een vijver was “No Skating”. Misschien was het voor de Hollanders die dachten dat hier de Olympische winterspelen waren. Maar het was 30 graden dus niet een erg zinvol bord.
Het Olympisch stadion is zoals bij de meesten bekend een vreemd stukje Architectuur. Samen met zwembad The Cube heel bijzondere gebouwen. Ook de gigantische ruimte er omheen is geheel voor de spelen aangelegd. Nu is het vooral voor toeristen en evenementen. Het stadion is een kruising tussen theater en sportcomplex. Het voetbalveld in het midden van het stadion heeft onder de middenstip een gigantische kelder. Dit om de opening- en sluitingsceremonie te verfraaien. Nu stond een telescoopkraan opgesteld, waarschijnlijk om de restanten uit de kelder op te ruimen.
Op de schermen werden beelden van de ceremonie weergegeven, zodat je een redelijk beeld kreeg van de gigantische show destijds.
Wat vooral opviel was dat in alle details het concept perfect was doorgevoerd en de erg goede afwerking.

• 27 Mei 2012 - 19:35

JaFiIsAd:

Leuk om zo jullie belevenissen te mogen volgen! Jullie leren nu al een derde werelddeel op een speciale manier kennen. Benieuwd naar hoe Esmee zich bij jullie ontwikkelt zo in deze dagen. Groetjes! Jaap, Fimke, Isaac & Adelle

• 28 Mei 2012 - 21:26

Anne Marije:

Hee!

Wat een verhalen allemaal! Geweldig. Goed om te zien dat Esmee zo blij is! Wat is ze lief, en zo schattig in die jurkjes. Ik ben heel benieuwd hoe ze er 'in het echt' uitziet, ik zie haar vast snel! Heel veel plezier daar, maak er nog een aantal mooie dagen van.

Tut am.

Ps: pinkpop was net op de buis, met Bruce als hoofdact, heb je al spijt? Hahahaha