Vrijdag 25-5 - Reisverslag uit Peking, China van Fam Nauta - WaarBenJij.nu Vrijdag 25-5 - Reisverslag uit Peking, China van Fam Nauta - WaarBenJij.nu

Vrijdag 25-5

Door: Gabriëlla

Blijf op de hoogte en volg Fam

25 Mei 2012 | China, Peking

Gisteren hebben we het rustig aan gedaan.
We hebben een stuk gewandeld en kwamen bij de lokale markt.
Veel kleding, huishoudelijke dingen en gezondheids middeltjes voor heel weinig geld.
We waanden ons weer even terug in Kenia, waar we de vergelijkbare Toymarket hadden.
Alleen was dit allemaal veel meer gestructureerd.
De lucht was zowaar behoorlijk blauw, zodat de temperatuur hoog opliep.
We hebben ons prima vermaakt bij het zwembad.
Esmée vind het zwemmen ondertussen ook erg leuk.

Vandaag zijn we naar de Silkmarket geweest, het is een enorme grote markt in een gebouw.
Daar kun je echt van alles kopen, (zijde)kleding, zonnebrillen, telefoons, souvenirs e.d.
Je moest er enorm afdingen, iets wat we in Kenia goed hebben geleerd, maar de sfeer was behoorlijk agressief. Het is een must voor de toeristen en dus gingen ook wij vandaag heen.
Na wat leuke inkopen hebben we heerlijk even een bak koffie gedronken met een broodje.
Ook de restaurantjes rondom de Silkmarket zijn op de touristen ingericht.

Deze markt bevind zich in het business district, we hebben daar nog even rondgewandeld.
We keken onze ogen uit wat een enorme gebouwen en zoveel ook.
Daarbij de 6-8 baans wegen, met de enorme kruispunten.
Als voetganger is het een hele tippel om over te steken en zeker niet zonder risico.
Erg indrukwekkend om te zien.

Daarna met de metro en taxi terug naar het hotel. De Metrolijn hier had voor ons weer iets nieuws. Dubbele deuren, het perron was afgesloten van het spoor d.m.v. een glazen wand met daarin schuifdeuren. De metrotrein stop exact op de juiste positie en de deuren gaan gelijktijdig open. Dit verminderd de kans op ongelukken. Met als onze spullen, buggy en natuurlijk Esmée blijft de metro een belevenis.