Vrije dag
Door: Auke
Blijf op de hoogte en volg Fam
18 Mei 2012 | China, Taiyuan
PS. Esmée gaf geen kik om die gigantische bak kabaal.
Langs de rivier is een park aangelegd en dat leek ons wel een rustig plekje. Nu wel met de buggy want het verkeer is voor voetgangers niet echt veilig. Een zebrapad zijn gewoon enkele strepen op de weg, geen auto zal voor je stoppen, ze rijden of vlak voor of achter je langs. De weg erheen is een 2x7 baans hoofdweg met daarnaast nog een ventweg , een ruim fietspad(6m) en een wandelpand(6 m) met aan weerzijde grote bank gebouwen.
Langs de rivier is een mooie kade gemaakt, minpuntje is eigenlijk de beperkte afscherming van het water. Als je er in zou vallen is het onmogelijk om uit het water te komen. Ook hier komt dus de buggy goed van pas.
De groenstrook tussen stad en rivier is mooi aangelegd, hier kun je dan ook lekker picknicken. De draak midden in de rivier is een mooi object om te fotograferen.
Esmée vond het maar niks om met haar sandaaltjes in het gras, dat gekriebel kon ze niet waarderen. Dan maar lekker bij mem op schoot. Opeens hoorden we een liedje van Bruce Springsteen, dus Gabriëlla snelde naar de speakers op de boulevard, om er eens even rustig van te gaan genieten. Maar er was niks te horen, dan nog even luisteren bij de objecten in de midden van de haagjes. Misschien dat het daarvandaan kwam. Maar…….. tot onze beide verbazing was het gewoon de IPod in de broekzak van Auke die spontaan was begonnen te spelen.
Vanmiddag heeft Esmée ook voor het eerst gezwommen met heit en mem. Dit moest heel voorzichtig opgebouwd worden. Maar zo stapje voor stapje lukte het haar toch om de angsten te overwinnen. Het had waarschijnlijk ook te maken dat het water niet al te warm was.
Al met al een leuke en ontspannen dag gehad.
18 Mei 2012 - 16:56
Gosse En Ilya:
lieve heit en mem
wat grote draken vind esmee die ook leuk en de boot is ook erg groot dat is ook een draak omke wijbren heeft een brandje bij lankhorst geblust wij hebben hem op tv fiesland gezien
nu moeten wij naar bed
lekker sliepe
en ik ben ook erg sterk ik heb het appelmoesdeksel er 2keer afgedraaid
goed he GOSSE
tut van gosse en ilya en een kroepke voor esmee
19 Mei 2012 - 20:29
Jitske De Boer:
Beste Auke en Gabriëlla,
Toevallig kwamen we op jullie reisverslag uit. Wat is Esmée een mooi meisje! We hopen dat jullie snel alle formaliteiten kunnen afronden en wensen jullie een goede terugreis met z'n drieën.
Erwin en Jitske de Boer